Er sølvkre farlige?

Sølvkre, gulv, iPhone

Mange lurer på om sølvkre er noe å bekymre seg for. Kan sølvkre bite, stikke, spre smitte eller fremkalle allergier? Det er noen av spørsmålene om sølvkre som vi kan svare på.

I stor grad er sølvkre en renholdsarbeider som fremfor alt jobber nattskift der det spiser opp små partikler som ikke er ryddet bort. Du trenger ikke å være redd for sølvkre. De kan verken bite, stikke eller skade oss mennesker på noen måte. Det eneste problemet med sølvkre er egentlig at mange synes at deres særegne utseende er ubehagelig samt at sølvkre forbindes med dårlig hygiene eller renhold. 

Dessverre kan ikke engang det mest grundige renholdet garantere at man slipper sølvkre. Ofte får vi sølvkre hjem fra produkter vi kjøper. De kan for eksempel sitte skjult i bunnen av kartonger. Fuktproblemer kan gjøre at man får problemer med sølvkre – det kan like gjerne skje i et klinisk rengjort, nybygd hus.

En del skadedyr, f.eks. flått eller rotter, sprer smitte, og kan dermed utgjøre en helserisiko for mennesker. Det er ikke tilfellet med sølvkre – de sprer ikke smitte. Den eneste måten sølvkre anses å kunne skade mennesker på, er ved at de, i enkelte tilfeller, kan bidra til allergi.

Sølvkre gjør begrenset materiell skade. Sølvkre spiser stivelses- og proteinrik mat. Dette kan være gamle hår- og hudrester, frokostblandinger og dyrefôr, eller i verste fall limet som binder bøker eller holder fast tapeter. De sistnevnte kan selvsagt innebære viss materiell skade.

Dessverre kan sølvkre tiltrekke andre betydelig mer skadelige skadedyr, for eksempel pelsbiller, som i sin tur kan føre til omfattende skader på klær, tekstiler og møbler.

Noen lurer på om sølvkre er farlige for husdyr. Svaret er nei. Sølvkre er heller ikke giftige hvis en hund eller katt spiser dem, så man behøver ikke beskytte husdyret mot sølvkre på noen måte.

Så det enkle svaret er: Sølvkre er ikke farlige, men kan være noe du likevel vil slippe i hjemmet.

Vil du bli ekspert på sølvkre? Da bør du se vår omfattende guide om sølvkre og hvordan du slipper dem.

 

Relaterte produkter
Copyright © 2024 Stick AB
To top