Nyhet: Goodnature A24 en suksess i Norge

Goodnature Norge

Den smarte og prisbelønte Goodnature® A24 er på sterk fremmarsj i Norge! Bygget for tøffe forhold, giftfri og helautomatisk, med andre ord den enkle og langsiktige måten å bekjempe rotter og mus på.

 

Populasjonen av rotter og mus har vokst de seneste årene, delvis som følge av at rottegift i dag reguleres kraftigere - som tidligere var hovedproduktet for å bekjempe rotter utendørs. De fleste gjenværende produktene å velge blant er først og fremst tilpasset for miljøet innendørs (f.eks. elektriske feller). Goodnature kommer med en elegant løsning: Giftfri, automatisk og langsiktig bekjempelse, alt i et kraftfullt produkt som helt og holdent er bygget for tøff bruk utendørs!

New Zealandske Goodnature® utviklet fra starten av A24-systemet for New Zealand Department of Conservation, som testet systemets funksjon i uavhengige tester, og fikk den høyeste rangeringen for “human standard” (MPI NAWAC Class A). Produktet som ble utviklet, A24, var tiltenkt nasjonalparker, men etterhvert ble det oppdaget at det var etterspurt i alt fra landbruk, industriområder, byparker og kommunale allmenninger, til vanlige hustomter.

 

Slik fungerer A24-systemet

I sin enkelhet er A24 en mekanisk rottefelle som fungere som følgende:

  1. Åte lades automatisk i fellen og lokker effektivt til seg rotter og mus
  2. Byttet avlives umiddelbart med en CO2-drevet kolbe (lader om automatisk)
  3. Rovdyr spiser eller flytter byttet fra stedet

Fjerning av byttet skjer i samsvar med naturen gjennom at byttet blir flyttet eller spist opp av rovdyr eller åtseletere som f.eks. kråker. Åtet som brukes er 100 % giftfritt og naturlig, så man trenger ikke å bekymre seg for at dyr som kommer i kontakt med byttet skal påvirkes.

Goodnature A24 illustration

Utover grunnfunksjonen har systemet noen ytterligere finesser. Dels indikasjonsåte, men også en digital fangstteller som hjelper deg å holde et øye med når CO2-patronen begynner å bli tom. Vi skal gå igjennom A24-systemets ulike deler og finesser mer inngående videre i innlegget.

 

Indikasjonsåte

Med indikasjonsåtekort blir det enklere å finne det perfekte stedet å plassere fellen. Se på kortets bittmerker hvor gnagerne er mest aktive - som sannsynligvis er beste plassen for fellen.

Se film her om hvordan du bruker indikasjonsåte på rett måte.

Automatisk åtebeholder

En unik konstruksjon, der medfølgende åte lades automatisk til fellen ved at det dannes gass i beholderens topp. Det er også mulig å fylle fellens topp med eget åte, f.eks. fuglefrø, slik at du er ikke henvist til refill-produktet (men vi synes det er riktig bra og hadde allikevel valgt å bruke det).

Åteblandingen

Åtet er et naturlig og sjokoladebasert åte som er helt giftfritt, og kan dermed ikke føre til sekundærforgiftning dersom rovdyr eller åtseletere spiser byttet.

I tillegg har åtet hele 6 måneders levetid!

Digital fangstteller

For å gjøre det enklere for brukeren å vite når det er tid for å bytte CO2-patron, så er A24-systemet utstyrt med en digital fangstteller som teller hver fangst.

Når du oppnår 24 fangster (som navnet A24 sladrer om), er det på tide å bytte CO2.

 

Bruk og sikkerhet

Man får påminne seg selv om at A24 først og fremst er et profesjonelt produkt for bekjempelsesfirmaer, landbrukere og andre som har en viss vane med å bruke bekjempingsmiddel eller mekaniske feller. Derfor bør man som ufaglært være ekstra forsiktig, lese bruksanvisningen nøye og forstå fellen man skal bruke.

For at produktet skal kunne brukes innenfor EU kreves (Naturvårdsverket i Sverige) det av brukeren at fangstredskapet plasseres slik at det bare kan nås via en "kunstig tunnel", dvs. egentlig en forlengelse av inngangen som en ekstra sikkerhet. Det er viktig å være klar over dette, for ellers er ikke fellen helt sikker for andre dyr, eller i verste fall, for barn som kan bli interessert og stikke hånden inn i fellen.

Du må altså lage en tunnel til fellens åpning, f.eks. ved å bygge med hønsenetting, tre eller rør med rett dimensjon, (husk at rotter og mus er svært flinke klatrere, så det er ingen fare for at de ikke klarer å kommer seg inn i fellen). Du kan også kjøpe en ferdiglaget og tilpasset tunnel til fellen, eller til og med en låsbar beskyttelseshylse i metall. Det siste egner seg godt til bruk i offentlige miljøer, der det kan være nødvendig å skjule eller beskytte fellen for utenforstående.

 

Noen tips dersom du har tenkt å kjøpe A24-systemet

  • En enkel tommelfingerregel er at 2 stykker A24-feller rekker til å dekke et hektar (10 000 m2), og plasseres da med ca. 50 meters mellomrom.
  • Husk at det iblant ikke er best å plassere fellen på stedet du har sett flest rotter. Sannsynligvis har den plassen rikelig med mat, og er derfor årsaken til at rottene kommer dit. Bruk derfor istedet indikasjonsåte for å teste noen alternativer steder før du plasserer ut fellen. Det er mulig å åte fellen med eget åte, men da fungerer imidlertid ikke den automatiske åtepumpen.

Mer informasjon om produktet, bruksanvisning samt spørsmål og svar finner du på produktsiden. Der kan du også kjøpe Goodnature A24.

Nedenfor følger noen korte filmer hvis du vil lære mer om Goodnature A24:

Vil du lære deg mer? Les den omfattende guiden om mus eller rotte for å bli ekspert.

Relaterte produkter
Copyright © 2024 Stick AB
To top