Test av Victor® Multi-Kill: Avansert musefelle

Victor multi-kill elektrisk musefelle

Victor® Multi-Kill Electronic er sannsynligvis den mest avanserte musefellen på det internasjonale markedet: Garantert 100 % dødelighet og med en fangstbeholder for 10 mus. Vi har kikket nærmere på maskinen, fra den diskrete utsiden til den effektive innsiden.

Når du vil slippe gifter som kan risikere å skade barn, dyr eller natur, så er elektriske musefeller et godt alternativ. Blant disse ser Victor® Multi-Kill Electronic musefelle ut til å være verstingen som man kan stole på gjør jobben. 

 

Avansert funksjonalitet

Følgende er fellens viktigste funksjoner og hvordan den løser oppgaven sin - å maksimere antallet døde mus:

  1. Åte: Produsenten anbefaler peanøttsmør, samtidig som flertallet brukere hevder at også annen proteinrik føde som ost, bacon, kattemat og mye annet fungerer minst like bra.
  2. Elektrisk støt: Avliver musen raskt og humant, med et tre sekunder langt kraftig elektriske støt.
  3. Fangstbeholder: Ved fangst roteres fangstbeholderen, og musen lempes til et skjult rom som rommer ca ti mus. Deretter roterer beholderen tilbake, klart for ny fangst.
  4. Fangstindikering: Når fangstbeholderen er full og klar for tømming, vil dette indikeres med et gult lys.
  5. Hygienisk tømming: Fangstbeholderen skyves enkelt ut fra fellen og tømmes direkte i avfallet.  
  6. Sikkerhet: Når beholderens lokk åpnes vil strømmen brytes, noe som reduserer risikoen for at brukere, barn eller husdyr skader seg.

 

Noen saker å huske på

Plasseringen er viktig for at Victor® Multi-Kill Electronic musefelle skal fungere optimalt. Når man har identifisert hvor musene ser ut til å ferdes, plasserer man fellen med langsiden langs med veggen. Se vår guide og avsnittet "Slik vet du om du har mus" med tips som kan hjelpe deg å lokalisere musestrøk.

Fellen står i en utsatt miljø, og mus kan gjøre skade på fellen. Tenk derfor på å løpende kontrollere at fellen er ladet - hvis fellen står med åte i uten å være ladet p.g.a. døde batterier, så kan mus angripe fellen og gjøre skade på den.

Når man setter opp fellen er det viktig at man ikke etterlater menneskelige duftspor på åtet (eller på fellen generelt, da mus kan begynne å spise på fellens vegger, som jo ikke er så bra). Fellen åtes enklest ved å ha hansker på seg, og åtet plasseres ved hjelp av f.eks. en skje eller Q-tips.

Batteriene holder lenge, ifølge produsenten skal fellen klare 150 fangster før et blinkende rødt lys signaliserer at et batteribytte kreves. Imidlertid har nok produsenten dessverre testet noen uvanlig gode batterier. Vår egen og kunders praktiske erfaring er at man ikke lykkes med å komme opp i så mange fangster før batteriene er tomme.

Se en kort video som viser hvordan man bruker Victor® Multi-Kill Electronic musefelle.

 

Hygienisk og enkelt

For å tømme fangstbeholderen trekker man bare beholderen ut, og heller innholdet rett i en avfallspose. Man behøver altså verken å se eller berøre fangsten. Ettersom fellen kun dreper med elektrisk støt, blir det ikke noe blodbad og søl som må vaskes bort - man kan rett og slett skyve fangstbeholderen inn igjen og lade om musefellen.

 

Vurdering

Vi ble svært imponert av fellen, spesielt siden den ikke trenger å tømmes etter hver eneste fangst, noe som kan være upraktisk dersom fellen er på hytta eller er plassert på et utilgjengelig sted. Vi gransket også andres erfaring med fellen og merket oss overveiende positive Amazon-vurderinger (UK) - av 171 kundeerfaringer ga 40 % produktet 5/5 stjerner.

Prisen ser ut til å være det som trakk omtalen ned blant kunder som var misfornøyde. Enklere feller med mindre funksjonalitet har generelt sett høyere vurdering blant kunder. Slagfeller eller enklere elektriske feller krever mer arbeid fra deg som bruker, men da får man også prisen ned.

Så vårt råd er å se på ditt eget behov. Ser du verdien i komforten en stort sett automatisk felle og en fangstbeholder for 10 mus vil gi deg slik du vil bruke fellen? Har du behov for en kompromissløs felle som i prinsipp har alt og fungerer like godt for profesjonelt bruk, så har du funnet rett.

 

Relaterte produkter
Copyright © 2024 Stick AB
To top