Vannfilter Sawyer Mini SP128

Evighetsfilter for vannrensing av høyeste kvalitet, i praktisk bærbart format
Vannfilter Sawyer Mini SP128
kr 390
Vannfilter Sawyer Mini SP128 Vannfilter Sawyer Mini ut på tur Vannfilter Sawyer Mini SP128 deler
Kjøp
Tilgjengelig
Ikke tilgjengelig
.
Ikke tilgjengelig
Produktinfo
Dokumenter
Pakking

Sawyer Mini SP128 er det lille, smidige vannfilteret med optimal rensing og kapasitet:

  • Holder i flere hundre år
  • 99,9999–100 % rensingsgrad
  • Praktisk og bærbart format 

Sawyer Mini har en kapasitet på 378 tusen liter vann før det må skiftes. Med god margin er det nok for en stor families drikkevann i en hel livstid.

Brukes med vanlige PET-flasker (standardgjenge 28 mm), eller med den medfølgende komprimerbare vannbeholderen med lokk. 

Takket være sin lille størrelse (høyde 135 mm) og vekt (56 g), er Sawyer Mini smidig og lett å få med uansett scenario. Sawyer Mini er perfekt å ha i en «bug out bag» for krisesituasjoner (prepping). Den kan enkelt puttes i lomma for fjellturer, orientering og speideraktiviteter, eller tas med i ryggsekken på campingturen. Med andre ord det optimale valget av vannfilter for diverse vannrensebehov.

Slik fungerer Sawyer Mini

Sawyer Mini gir uovertruffen rensing til tross for størrelsen. Vannet filtreres ned til 0,1 mikron (dvs. partikler større enn 0,1 mikron filtreres bort), noe som fjerner 99,9999 % bakterier og amöber samt 100 % mikroplast. Skadelige bakterier (som salmonella eller leptospirose), protozoer samt cyster som E. coli, Giardia, Vibrio cholerae og Salmonella typhi filtreres bort.

Sawyer Mini bygger på en fibermembran der U-formede fibermikrorør fanger opp skadelige partikler og porer. Sawyer sikrer kvaliteten på hvert eneste filter. Hvert vannfilter testes tre ganger i produksjonen for å sikre at det fungerer. Sawyer Mini oppfyller eller overgår kravene til vannrensing fra det amerikanske miljøvernbyrået (EPA).

Innhold: 1) Vannfilter SP128, 2) Rengjøringssprøyte, 3) Sugerør, 4) Komprimerbar vannbeholder 47 cl.

Slik bruker du Sawyer Mini

Her beskrives kort hvordan du bruker Sawyer Mini. For en komplett instruksjon, se emballasje og merking på produktet:

  1. Begynn med å skru vannbeholderen/PET-flaska på filteret (gjenget side). Ikke skru filteret for hardt, bruk bare håndkraft. 
  2. Åpne korken i motsatt ende, la vannet renne gjennom og renses i filteret.
  3. Ikke press vannet gjennom filteret, men la det renne med normalt trykk. Sug eller trykk forsiktig på vannbeholderen/PET-flaska. Ikke fest filteret direkte på kranen eller vannslangen, da det kan gi for høyt vanntrykk.
  4. Drikk vann ved enten (1) å trykke på vannbeholderen/PET-flaska og drikke direkte fra filteret, (2) suge vannet opp med sugerøret gjennom filteret fra vannbeholderen, PET-flaska eller annen beholder eller (3) koble filter og vannbeholder til en camelback. (4) Det er også mulig å tappe renset vann fra filteret direkte i en beholder eller annen løsning for større og mer langvarig vannlagring.

 

Vannfilter Sawyer Mini SP128

Slik rengjør du Sawyer Mini

For at filteret skal fungere som det skal, kreves det en viss rengjøring når strømningen gjennom filteret begynner å avta:

A. Skyll filteret ved å spyle vann gjennom det (retningen for tilbakeskylling er angitt på produktet). Bruk gjerne den medfølgende rengjøringssprøyta. Husk at den første skyllingen skal være grundig, i stedet for å gjøre flere svakere skyllinger.

Når skylling ikke er tilstrekkelig til å gjenopprette full funksjon:

B. Rengjør filteret kjemisk etter lengre tids bruk, hvis filteret ikke gir normal strømning eller virker tilstoppet. Dette gjør du ved å la filteret ligge i eddik i 30 minutter, hvoretter filteret skylles grundig med varmt vann (maks. 57 °C). Dette fjerner kalk som kan ha tettet til filteret. Gjenta prosedyren flere ganger om nødvendig.

Når filteret har vært i bruk en stund og skal oppbevares:

C. Skull filteret som beskrevet ovenfor. Fyll vannbeholderen og tilsett en korkmengde (6 ml) klor. Trykk 1⁄3 av beholderinnholdet gjennom filteret. Steng deretter filteret og la det trekke med klorblandingen i en time. Tøm deretter vannbeholderen, og la den og filteret lufttørke.

Viktig!

Filteret må ikke fryses når det har vært i bruk, da fuktige fibre i filteret kan skade det. Derfor anbefales det at brukeren har filteret i lomma eller nær kroppen ved minusgrader. Det kan være lurt å ha et reservefilter som ikke er brukt, siden ubrukte filtre kan fryses.

OBS. Filtrerer ikke bort vannløselige kjemikalier, så unngå forurenset vann fra for eksempel fabrikker eller landbruk

1 stk. Sawyer Mini vannfilter SP128 (inkl. 1) Vannfilter SP128, 2) Rengjøringssprøyte, 3) Sugerør, 4) Komprimerbar vannbeholder 47 cl).

 

Relaterte produkter
Copyright © 2024 Stick AB
To top