Filtrere på type
Filtrere på skadedyr
Fugler: Den ultimate guiden
Mange fuglearter trives og lever godt der vi mennesker bor. De kan forstyrre med lyder som ødelegger nattesøvnen eller arbeid, eller skitne til hus, hagemøbler, båter og biler med sin avføring. I verste fall kan de også spre sykdommer. Vår guide går igjennom hva du har lov til og kan gjøre for å slippe problem med fuglene.
Mest sett
Tidligere innlegg
Pelsbiller: Den ultimate guiden
Pelsbiller heter på engelsk "carpet beetle" - sannsynligvis fordi den gjerne forsyner seg av tepper når den kommer seg inn i boliger. Pelsbillen kan i visse tilfeller også ta for seg av klær og møbler. Heldigvis formerer pelsbillen seg bare en gang per år, om våren. Så pelsbiller er relativt lette å bli kvitt dersom man vet hvordan man gjør det - vi viser deg hvordan.
Nettkjølsnegl: Den ultimate guiden
Nettkjølsneglen (åkersneglen) er en fjern slektning av den fryktede mordersneglen. Den gjør nesten like stor skade i våre hager, men spesielt ved dyrking og jordbruk. Nettkjølsneglen angriper både prydplanter og avlinger, spesielt om høsten kan de komme i svært store antall. Vi viser deg hvordan du reduserer forekomsten av snegler.
Lopper: Den ultimate guiden
Klør husdyret seg mer enn vanlig? Finner du små parasitter som kan hoppe? Da er det stor risiko for at det er lopper, 2-3 mm lange parasitter som biter både dyr og mennesker. Før spredde loppene alvorlige sykdommer som pesten og tyfus - i dag er risikoen mest kløende bitt som kan drive en til vanvidd. Vi viser deg hvordan du raskt kan kvitte deg med loppene.
Kakerlakk: Den ultimate guiden
Kakerlakker er en av verdens eldste insekter, og en av de tøffeste å ta livet av. Ifølge visse er kakerlakker en av de få organismene som vil kunne overleve en global kjernevåpenkatastrofe. Kakerlakken er fremdeles ikke så vanlig i Norge, men den er på fremmarsj. Heldigvis er det mulig å bekjempe kakerlakkene - vi viser deg hvordan.
Vånd: Den ultimate guiden
Begynner det å dukke opp mystiske hull på plenen? Det kan være vånd (jordrotte) som holder på å bygge sitt territorium. Denne våndguiden hjelper deg å finne ut om det er vånd du har problem med. Deretter vil vi selvsagt vise deg hvordan du går frem for å drive våndene på flukt.
Rotter: Den ultimate guiden
Rotter trives utmerket i miljøene vi mennesker ha skapt. Det finnes godt om mat i avfallet vårt, og avløpsrør og unnagjemte plasser i og rundt hus gir god beskyttelse og bosted. Rottene forøker seg raskt, en eneste hunn kan føde 100 rotteunger i løpet av et år. Vår guide viser deg hvordan du raskt kan bli kvitt rottene.
Mygg: Den ultimate guiden
Mygg er for mange en av sommerens verste plager. Det finnes imidlertid en hel del du kan gjøre for å slippe dem. Vi har samlet alt du trenger å vite om mygg. Guiden om mygg går igjennom alt fra hvem myggen angriper, ulike typer mygg og selvsagt hvordan du slipper myggplagen.
Mordersnegl: Den ultimate guiden
Mordersnegler (også kalt brunsnegler) er et mareritt for alle med hage. Vi har samlet alt du trenger å vite om mordersnegler. Guiden om mordersnegl går igjennom alt fra hvordan du kjenner igjen sneglenes egg, til hvordan du bør håndtere komposten og selvsagt hvordan du bekjemper sneglene.
Mus: Den ultimate guiden
Mus leter seg ofte inn i hus og hytter i vinterhalvåret, i jakten på føde og varme. Resultatet er i beste fall litt museskitt å vaske bort. Men mus kan også gjør materielle skader som f.eks. å bite på elektriske ledninger, som i verste fall kan føre til brann! Vår guide om mus går igjennom alt fra hvordan du hindrer mus fra å komme seg inn, til hvordan du langsiktig bekjemper mus.
Veggedyr: Den ultimate guiden
Veggedyr er et stort problem i en rekke land. Dessverre har de etterhvert blitt vanligere også i Norge. De er vanskelige å bli kvitt, de fører både til kløende bitt, enormt stress og søvnproblemer som en naturlig følge. Vi viser deg hvordan du kan beskytte deg mot veggedyr, og hvordan en sanering utføres.
Sølvkre: Den ultimate guiden
Er sølvkre en nattlig renholdsarbeider eller en ekkel indikator på dårlig hygiene? Vi har samlet alt du trenger å vite om sølvkre og skjeggkre. Guiden om sølvkre går igjennom alt fra ulike typer sølvkre til hvordan du kan bekjempe og gjøre rent for å bli kvitt sølvkre.
Maur: Den ultimate guiden
Maur kan bygge ganger i huset ditt, så de fleste vil ikke dele hjemmet sitt med dem. Vi har samlet alt du trenger å vite om maur. Guiden om maur går igjennom alt fra ulike typer maur, hvorfor de kommer inn i hus, hvordan du finner maurtua og selvsagt hvordan du bekjemper maur.
Møll: Den ultimate guiden
Klesmøll eller pelsmøll i garderoben oppdager man som regel når man tar ut et plagg og finner mystiske hull. Vi har samlet alt du trenger å vite om møll. Guiden dekker alt fra møllarver til voksen møll, hvordan du kan se om det er møll som har laget hull og selvsagt hvordan du bekjemper møll.
Giftfri bekjemping av skadedyr
Giftfri bekjemping av skadedyr blir stadig viktigere for nordmenn. For å beskytte miljø, barn og husdyr. Men kan man virkelig bli kvitt møll, maur, mordersnegler og andre skadedyr uten å bruke giftige kjemikalier? Og er det like effektivt?