Filtrere på type
Filtrere på skadedyr

Rådyr: Den ultimate guiden

Rådyr tar seg freidig inn i boligområder og hager i jakten på mat. Lett tilgjengelige skudd står høyt på rådyrenes meny, og ofte klarer ikke utsatte planter å gjeninnhente seg igjen. Vi viser deg hvordan du kan holde rådyrene borte fra hagen din.
Les mer

Mest sett


Tidligere innlegg

Muldvarp: Den ultimate guiden

Det begynner med noen få hull på plenen. Deretter kan muldvarpen fullt og helt overta stedet. En eneste muldvarps gangsystem kan strekke seg over 1000 m2, og muldvarpen graver 100 meter per døgn. Guiden om muldvarp viser deg hvordan du effektivt bekjemper muldvarpene.
Les mer

Fruktfluer: Den ultimate guiden

Fruktfluer, eller bananfluer som de også kalles, øker eksplosjonsartet ved visse tider på året og svermer rundt frukten du har hjemme. Hunnene legger ca 500 egg i frukt, og disse blir til nye fluer på drøyt en uke. Ikke så lekkert! Vi viser deg hvordan kan du slippe fruktfluene.
Les mer

Fluer: Den ultimate guiden

Fluer i maten, fluer i taket, flueskitt i vinduer. Mange irriterer seg på fluene som invaderer våre hjem om sommeren. Det blir ikke bedre av at fluer også er den vanligste årsaken til matforgiftninger på våre uteserveringer. Vår guide lærer deg mer om fluer, og viser deg hva du kan gjøre for å slippe dem.
Les mer

Veps: Den ultimate guiden

Veps i glasset, på maten og i verste fall et stikk. Mange vil vite hvordan man kan slippe plagsomme, og ofte aggressive, vepser for å få nyte sommeren. Guiden viser hvordan du unngår vepsestikk, fjerner nærliggende vepsebol og hvordan du bekjemper veps hvis det blir nødvendig.
Les mer

Melbiller: Den ultimate guiden

Melbiller kommer i ulike farger og størrelser. Noe de har til felles er at de kan gjøre hele innholdet i matskapet uspiselig. Vi går igjennom hvordan du får melbiller, hvordan du kjenner igjen dem, og selvsagt hvordan du enklest mulig blir kvitt dem.​
Les mer

Edderkopper: Den ultimate guiden

Våre norske edderkopper er ufarlige. I tillegg er edderkopper såkalte nyttedyr, som faktisk holder rent og motvirker flere typer skadedyr. Imidlertid er det også slik at mange mennesker har en så og si medfødt redsel for edderkopper, som iblant kan være svært sterk. Som regel vil man gjerne holde iallefall hjemmet fritt for edderkopper - vi viser deg hvordan.
Les mer

Hoggorm: Den ultimate guiden

I den norske naturen finnes det bare noe få dyr som kan være farlige eller til og med dødelige for oss mennesker - hoggormen er en av dem. For barn og husdyr er hoggormbitt ekstra farlige. Vi går igjennom alt fra regler som beskytter hoggormer, til hva du kan gjøre for å slippe dem og redusere risikoen for å bli bitt.
Les mer

Hodelus: Den ultimate guiden

I visse perioder sprer hodelus seg som en løpeild på skoler og i barnehager. Som regel etter sommerferien når barna kommer tilbake. Klør barna seg i hodebunnen? Da kan det være bra å undersøke om det er hodelus. Vi viser deg hvordan du oppdager lus, og hvordan du raskt blir kvitt dem!
Les mer

Nemaslug: Mikrobiologi mot mordersnegler

Den nye, miljøvennlige og supereffektive metoden å bekjempe mordersnegler på. Nemaslug nematoder vinner mark i Norge. Men hvordan fungerer Nemaslug, og hvordan gjør man det rent praktisk? La oss gå dypere ned i jorden for en grundig gjennomgang.
Les mer

Flått: Den ultimate guiden

De fleste har fått en eller flere flåttbitt i sitt liv, og har klart seg uten problem. Dessverre blir flåtten flere og sykdommene de sprer mer vanlige. Borrelia og TBE som man kan få av flått kan føre til alvorlige helsetilstander. Vi viser deg hvordan du unngår å få flått, og på en sikker måte fjerner flått du har fått på deg.
Les mer

Fugler: Den ultimate guiden

Mange fuglearter trives og lever godt der vi mennesker bor. De kan forstyrre med lyder som ødelegger nattesøvnen eller arbeid, eller skitne til hus, hagemøbler, båter og biler med sin avføring. I verste fall kan de også spre sykdommer. Vår guide går igjennom hva du har lov til og kan gjøre for å slippe problem med fuglene.
Les mer

Pelsbiller: Den ultimate guiden

Pelsbiller heter på engelsk "carpet beetle" - sannsynligvis fordi den gjerne forsyner seg av tepper når den kommer seg inn i boliger. Pelsbillen kan i visse tilfeller også ta for seg av klær og møbler. Heldigvis formerer pelsbillen seg bare en gang per år, om våren. Så pelsbiller er relativt lette å bli kvitt dersom man vet hvordan man gjør det - vi viser deg hvordan.
Les mer

Nettkjølsnegl: Den ultimate guiden

Nettkjølsneglen (åkersneglen) er en fjern slektning av den fryktede mordersneglen. Den gjør nesten like stor skade i våre hager, men spesielt ved dyrking og jordbruk. Nettkjølsneglen angriper både prydplanter og avlinger, spesielt om høsten kan de komme i svært store antall. Vi viser deg hvordan du reduserer forekomsten av snegler.
Les mer

Lopper: Den ultimate guiden

Klør husdyret seg mer enn vanlig? Finner du små parasitter som kan hoppe? Da er det stor risiko for at det er lopper, 2-3 mm lange parasitter som biter både dyr og mennesker. Før spredde loppene alvorlige sykdommer som pesten og tyfus - i dag er risikoen mest kløende bitt som kan drive en til vanvidd. Vi viser deg hvordan du raskt kan kvitte deg med loppene.
Les mer

Kakerlakk: Den ultimate guiden

Kakerlakker er en av verdens eldste insekter, og en av de tøffeste å ta livet av. Ifølge visse er kakerlakker en av de få organismene som vil kunne overleve en global kjernevåpenkatastrofe. Kakerlakken er fremdeles ikke så vanlig i Norge, men den er på fremmarsj. Heldigvis er det mulig å bekjempe kakerlakkene - vi viser deg hvordan.
Les mer
Copyright © 2023 Stick AB
To top